maandag 6 maart 2017

Dimbare Badkamer Led Inbouwspots

Traditioneel wordt de keuze van verlichting in de badkamer “stiefmoederlijk” behandeld en richten de mensen zich vaak naar eenvoudige en kleurloze lichtbronnen. Lichtpunten met weinig karakter. Dikwijls wordt er gekozen voor één lichtpunt die soms kan gericht worden naar een donkere hoek in de kamer. Bij de spoelbak wordt er dan de voorkeur gegeven aan een helder en koud lichtpunt want cosmetica en verzorging dienen hun functie uit te stralen. Voor de man wordt de dagelijkse scheerbeurt belicht en de vrouw heeft dan andere kopzorgen. De verlichting staat in functie van hygiëne en frisheid. Dit is begrijpelijk, maar kan slechts één ongezellig lichtpunt de dag van vandaag hieraan beantwoorden. Er zijn momenteel verschillende andere originele , gezellige, geschikte en moderne lichtvoorzieningen. Wees nu eerlijk, en dat is onze tip, wie zou er niet kiezen voor de badkamer led inbouwspots. De keuze zal vlug gemaakt zijn in het voordeel van bijvoorbeeld de dimbare Badkamer Led Inbouwspots. Er mag toch ook gezelligheid zijn in de badkamer.
De led inbouwlampen in een badkamer dienen echter te beantwoorden aan een aantal voorwaarden.
Plaatsing Van De Led Spots :
Mocht je de LED spots boven de gootsteen of douche wilt plaatsen moet je goed opletten of de bedoelde spots wel IP65 gekeurd zijn. Deze gekeurde badkamer spotjes geven namelijk aan dat ze tegen vocht en opspattend water bestand zijn. Bijgevolg kan je ze dan zonder gevaar boven de douchecel, bad of gootsteen inbouwen. Je dient ook uit te kijken daar de inbouwdiepte van de led spots als je een lage badkamer hebt. Deze varieert van 50 tot 90mm. Dat scheelt weer in de ruimte die uw verlaagd plafond hoeft in te nemen.
Kijk goed naar de verschillende zones van de badkamer. Voor iedere zone gelden andere eisen wat betreft het plaatsen van elektrische apparatuur. We dienen een onderscheid te maken en zien dit in het overzicht:

Zone 0 = Dit is de ruimte in het bad of douchecel.
Zone 1 = Direct boven de douche of bad tot 2,25 meter hoog.
Zone 2 = Met een straal van 60 cm om het bad of douche. 
Zone 3 = Op meer van 60 cm afstand van bad, spoelbak of douche.

Wil je voor andere, toch knusse sfeer, zorgen in de badkamer dan kan je in overweging nemen om dimbare badkamer spotjes te plaatsen. Let er op dat niet alle led spots dimbaar zijn. Bij deze inbouwspotjes  hoort ook een led dimmer en die kan dan extra geleverd worden.
Zie ook ons advies en tips op de website.